Cultuurtoertje 25 september 2011


Hoe begin je eraan? Je zoekt een Cultuurcafé, je boek een goeie (L)lieve gids, je voorziek extra nazomerweer en je nodigt mensen uit die mee willen.
Meer moet dat niet zijn.
Dus wij ook mee, musea en bezienswaardigheden staan bij Elly hoog in het vaandel, Kasteel Cortewalle Beveren waren we al eens met een 4 pk (vierspan Friezen)
Na de koffie een rondleiding in het kasteel, met de nodige historiek en af en toe een kwinkslag, de tijden veranderen niet wat dat betreft.
Als je ziet hoe het grootste deel gerestaureerd is, zijn onze karren er klein bier tegen.
Het is niet de bedoeling hier het hele verhaal te herschrijven, de aanwezigen hebben de informatie meegekregen en de anderen moeten maar trachten bij een volgende gelegenheid mee te zijn.
Na de broodjeslunch, via het Sluizencomplex; prachtige plattegrond met overzicht van nu en wat er gaat komen; naar het Fort Liefkenshoek in Kallo. Dit blijkt het stokpaardje (paradepaard) van Lieve te zijn. Wij kenden het niet en gaan er zeker nog eens terug met vrienden of familie, de donkere kamer met blauwe sterrenhemel en het (piraten)schip zal bij de kleinsten wel in de smaak vallen, ook het kapiteinskostuum viel me op. Het museum is zeer gedetailleerd en prachtig opgesteld.
Een verfrissing op het terras (neen geen regen) en via de landelijke polderwegen zonder Doel zelf over te slaan natuurlijk, naar onze noorderburen. Tussen de Schorren tot aan het enige cafeetje in de regio, wie zin had kon nog een kleine wandeling maken om te eindigen met een drankje op het terras.
Zonder roadboek kan je deze trip moeilijk op je eentje overdoen, vermits we op z’n Duits reden.
In het begin zorgde dit voor enkele probleempjes (vele nieuwelingen in de groep) maar na wat oefenen en extra uitleg door Pascal, en het swichten van kop- en staart bijrijders, verliep alles vlekkeloos.
Wij hebben alvast een leuke en leerrijke dag beleefd, een greep uit onze foto's.
Elly & Paul
Komende Evenementen
05/02/2019
ALV tedg
10/02/2019
Drivers Dinner tedg
01/03/2019
Oldtimer Beurs Antwerpen tedg
05/03/2019
praatavond tedg
02/04/2019
Praatavond tedg
Laatste Forumberichten
TR3 steering wheel
De Backker op 26/12/2018
TR3 steering wheel
Vannuten op 13/12/2018
4 Teardrops jaguar xj
Vannuten op 13/12/2018
TR3 steering wheel
Vannuten op 26/11/2018
4 dunlop wheels mini 10"
Vannuten op 26/11/2018